گانودرما : قارچ جان افزا

(به نقل از آفتاب آنلاین)

قارچ گانودرما یک قارچ قهوه ای رنگ است که دارای ساقه بلند و نازک است جلوگیری از سرطان, کاهش اضطراب, مبارزه با آرتریت روماتوئید, سلامت کبد, درمان سرطان, درمان بی خوابی, درمان دیابت تعدادی از خواص گانودرما می باشد.

قارچ گانودرما به عنوان قارچ شناخته شده از نظر تاریخی و باستانی، دارای سابقه طولانی بیش از ۴۰۰۰سال به ویژه در مشرق زمین است.این قارج در میان اقوام و ملل مختلف به عنوان سمبلی از بخت و اقبال و طالع خوش، صحت و سلامت عمر، توان و نیرو، حیات و جاودانگی مطرح بوده است. در برخی از فرهنگ ها نیز از این قارچ به عنوان جادوگری افسانه ای که توان درمان امراض گوناگون را دارد یاد شده است. اسنادی در اختیار است که نشان می دهد از زمان پادشاهان سلسله یوآن در چین در ۱۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، تصاویر این قارچ به عنوان سمبل حیات جادوانه در نقاشی ها، حکاکی ها، نقوش فرش و تابلوها، جواهرات و لوازم آرایشی و تزئینی زنان، ظروف عطر و بسیاری آثار هنری دیگر مورد استفاده قرار گرفنه است

این قارچ بدلیل خواص درمانی متعدد به عنوان بهترین قارچ دارویی در جهان لقب گرفته است. قارچ گانودرما توسط کشورهای آسیایی چون چین، ژاپن و کره به دنیا معرفی شد.

 

downloaddownload (1)

قارچ گانودرما لوسیدوم یکی از قارچهای بسیار ارزشمند جهان بوده که دارای کلاهک به رنگ های قرمز، قرمز مایل به قهوهای و زرد روشن یافت شده است. این قارچ به منظور اهداف دارویی در کشورهای خاور دور خصوصأ ژاپن، چین وکره استفاده میگردد. شایان توجه است که تولید جهانی قارچها ی خوراکی غالبا به چینی ها اختصاص داشته که حجمی بالغ بر %۶۴ کل تولید را شامل می شود. چینی ها هم بصورت تولید کننده مهم و هم بصورت مصرف کننده مهم هر دو نوع قارچ دارویی و خوراکی در آمده اند. گذشته از این، چین بزرگترین تولید کننده قارچ دارویی غیر خوراکی می باشد. روی هم رفته، آمار تولید جهانی قارچ های خوراکی و دارویی در سال ۱۹۹۷ به حدود ۱۰۶ ??? ۶ تن با ارزشی معادل ۱۴ میلیون دلار آمریکا افزایش یافته است. این قارچ در طبیعت کمیاب بوده جمع آوری آن از طبیعت جهت استفاده تجاری کافی نمیباشد، لذا تولید آن توسط متخصصین توصیه شده است. از ۲۰سال گذشته تحقیقات جدی روی خواص دارویی آن در دنیا شروع شده است.

نام محلی این قارچ در چین، لینگ زی؛ در ژاپن، رشی و در کره، یونگ زهی می باشد. چینی ها معتقدند که این قارچ نماد زندگی شاد، شانس، سلامتی و طول عمر و حتی جاودانگی است. این قارچ در طب سنتی جهت درمان بی خوابی، تنگی نفس، تقویت حافظه، بیماری های کلیه و کبد، ورم مفاصل، آسم مورد استفاده قرار می گیرد. گانودرما دارای مواد فعال بیولوژیک مانند انواع استرول ها، پروتیین ها، پلی ساکارید ها، تری ترپنوئید ها و ملانین می باشد که پلی ساکارید ها و تری ترپنوئیدهای آن به علت دارا بودن خاصیت ضد سرطانی از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند. اسپور این قارچ نیز علاوه بر اندام بارده و میسلیوم دارای ترکیبات فعال با خاصیت درمانی می باشد. طی چند دهه اخیر تحقیقات فراوانی برروی اثرات درمانی و شناسایی ترکیبات شیمیایی این قارچ دارویی ارزشمند در جهان صورت گرفته است. در این مقاله مروری به بررسی آخرین یافته های محققین در مورد اثرات بیولوژیک و دارویی این قارچ پرداخته و ترکیبات گزارش شده از آن را معرفی می نماییم.

چینی ها هم بصورت تولید کننده مهم و هم بصورت مصرف کننده مهم هر دو نوع قارچ دارویی و خوراکی در آمده اند و چین بزرگترین تولید کننده قارچ دارویی غیر خوراکی است.

ارزش تولید جهانی قارچ های خوراکی و دارویی در سال ۱۹۹۷ معادل ۱۴ میلیون دلار آمریکا اعلام شده است.

این قارچ در طبیعت کمیاب بوده، جمع آوری آن از طبیعت جهت استفاده تجاری کافی نیست؛ لذا تولید آن توسط متخصصان توصیه شده است.

گانودرما لوسیدوم در کشورهای مختلف تولید می شود، امروزه مردم استقبال بی نظیری در استفاده از محصولات تهیه شده از گانودرما لوسیدوم دارند. محصولاتی مانند مکمل های غذایی، نوشیدنی ها، محصولات آرایشی ??? بهداشتی و محصولات دارویی از این دسته هستند.

در کره انواع چای، کپسول های عصاره گانودرما، محصولات مراقبت از پوست تولید می شود. در فیلیپین علاوه بر موراد ذکر شده قهوه، محصولات دارویی و بهداشتی مانند شامپو و خمیردندان تهیه می شود. در کشورهایی مانند هند و هنگ کنگ پودر میسیلیوم، کپسول اسانس گانودرما و روغن های درمانی تولید می شود.

به طور کلی در اغلب کشورها، انواع چای و قهوه، محصولات آرایشی و بهداشتی، کپسول های پلی ساکاریدی و درمانی و پودر میسیلیوم تولید می گردد.

از لحاظ اقتصادی محصولات دارویی تهیه شده از این قارچ در سال ۱۹۹۵، ۱۶۲۸/۴ میلیون دلار و در سال ۲۰۰۳، به ۲/۵ میلیارد دلار رسید. بیشترین میزان فروش محصولات دارویی تهیه شده از گانودرما لوسیدوم در سال ۱۹۹۵ مربوط به کشور کره و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.

در گونه های ایرانی گانودرما نسبت به سویه های چینی پلی ساکاریدهای بیشتری وجود دارد که ارزش دارویی بالاتری نیز خواهد داشت.

 


(به نقل از سایت کوکا)

خواص قارچ گانودرما؛ ۲۰ خاصیت دارویی قارچ گانودرما و طریقه مصرف آن

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ گانودرما لوسیدوم یا قارچ جان افزا از انواع قارچ های خوراکی یک ساله فوق العاده پرخاصیت از تیره تابان پوستان است که طی قرن های طولانی در طب سنتی چینی از میوه و ریشه ی آن برای درمان انواع دردها و بیماری ها استفاده شده است.

قارچ گانودرما برای درمان سرطان، ام اس، دیابت و لاغری به شهرت رسیده و برای زیبایی و سلامت پوست و مو عالی است.

در ادامه قصد داریم شما را با عالی ترین خواص قارچ گانودرما که شاید تاکنون نشنیده باشید و طریقه مصرف آن آشنا کنیم؛ با کوکا همراه باشید.

خواص قارچ گانودرما برای پوست و مو

۱٫ آکنه و جوش صورت

قارچ گانودرما لوسیدوم به دلیل خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی که دارد برای پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

همچنین قارچ گانودرما به سم زدایی و پاک سازی بدن به سلامت پوست و درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

۲٫ پسوریازیس

قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان بیماری خود ایمنی پسوریازیس کمک می کند.

قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای درمان خشکی پوست و خارش ناشی از پسوریازیس مفید است.

۳٫ جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی موجود در قارچ گانودرما با افزایش گردش خون به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

۴٫ تقویت و افزایش رشد مو

قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد باعث بهبود گردش خون در بدن شده و با تقویت فولیکول های مو به تقویت و افزایش رشد موی سر کمک می کند.

همچنین قارچ گانودرما با افزایش گردش خون در پوست سر از سفیدی زودرس مو ها جلوگیری می کند.

۵٫ درمان ریزش مو

استرس و رادیکال های آزاد دو دلیل اصلی ریزش مو هستند، قارچ گانودرما غنی از آنتی اکسیدان هاست که رادیکال های آزاد را از بین برده و با درمان استرس به درمان ریزش مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی قارچ گانودرما برای بدن

۶٫ مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس

ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس یکی از بیماری های خود ایمنی است، قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای پلی ساکارید هایی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به ام اس را کاهش داده و به درمان علائم ام اس کمک می کند.

۷٫ دیابت و قند خون

مطالعات متعدد نشان داده که ترکیبات موجود در قارچ گانودرما می تواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد، اما نمی تواند تاثیری بر روی قند خون ناشتا داشته باشد.

یک تحقیق نشان داده که مصرف قارچ گانودرما به مدت ۱۲ هفته با افزایش هوموگلوبین خون عوارض جانبی دیابت نوع دو را کاهش می دهد.

پلی ساکارید های موجود در قارچ گانودرما با افزایش سطح انسولین به تنظیم قند خون در بدن کمک می کنند.

۸٫ لاغری و کاهش وزن

تحقیقات نشان داده که قارچ گانودرما حاوی مواد فعالی است که با افزایش متابولیسم و افزایش سوخت و ساز بدن به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

علاوه بر این مقادیر بالای پلی ساکارید های موجود در قارچ گانودرما باعث سم زدایی و پاک سازی بدن شده و با بهبود هضم غذا باعث لاغری و کاهش و وزن افراد می شود.

۹٫ ویتیلیگو یا پیسی

قارچ گانودرما با تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و درمان بیماری بیماری ویتیلیگو (پیسی یا برص) مفید می باشد.

۱۰٫ تیروئید

مقادیر قابل توجه آنتی اکسیدان ها و ویتامین D موجود در قارچ گانودرما به بهبود عملکرد غده ی تیروئید کمک کرده و خطر ابتلا به کم کاری با پر کاری تیروئید را کاهش می دهد.

۱۱٫ میگرن

یک تحقیق نشان داده که کمبود اکسیژن در مغز می تواند باعث بروز میگرن شود، محققان می گویند که قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد با افزایش اکسیژن رسانی به مغز برای پیشگیری و درمان سردرد شدید میگرنی مفید می باشد.

۱۲٫ ایدز

قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای تری ترپن های موجود در آن دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی قوی بوده و با از بین بردن ویروس HIV برای پیشگیری و درمان ایدز مفید می باشد.

۱۳٫ سرطان

قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای بتاگلوکان و آنتی اکسیدان ها (پلی ساکارید ها و پلی ترپنوئید ها) که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با افزایش تعداد گلبول های سفید خون برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید می باشد؛

یک مطالعه بر روی زنان مبتلا به سرطان پستان نشان داده افرادی که قارچ گانودرما مصرف کرده بودند تا ۵۹ درصد بیشتر شانس بهبودی پیدا کردند.

گفته شده که قارچ گانودرما با اثر بر روی ترشح هورمون تستوسترون باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات می شود.

برخی تحقیقات نشان داده که مصرف قارچ گانودرما به مدت یک سال تعداد و اندازه تومور روده بزرگ را کاهش می دهد.

تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف قارچ گانودرما تومورهای ریه را کاهش نمی دهد اما با تقویت سیستم ایمنی بدن، کیفیت زندگی در افراد مبتلا به سرطان ریه را بهبود می بخشد.

تحقیقات در بیماران سرطانی نشان می دهد که قارچ گانودرما می تواند برای کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی مانند ضعف سیستم ایمنی بدن و تهوع مفید باشد.

۱۴٫ استرس، اضطراب و افسردگی

تحقیقات در ژاپن نشان می دهد که مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی موجود در قارچ گانودرما با افزایش ترشح هورمون های شادی آور و بهبود عملکرد مغز به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

همچنین قارچ گانودرما برای درمان بی خوابی، خستگی و افزایش انرژی بدن هم مفید می باشد.

۱۵٫ کلسترول خون و قلب

یک مطالعه نشان داده که مصرف قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای گانودریک اسید موجود در آن به کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سکته قلبی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

کلسترول بالای خون، گاهی اوقات ناشی از اختلالات تیروئید و یا استرس شدید باشد. تحقیقات نشان داده که قارچ گانودرما به تعادل هورمون ها در بدن کمک کرده و به تقویت سیستم قلبی عروقی کمک می کند.

۱۶٫ فشار خون

مقادیر بالای تری ترپن های موجود در قارچ گانودرما باعث کاهش التهاب در رگ های خون و شریان ها شده و به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

محققان می گویند که مصرف قارچ گانودرما به مدت ۲ هفته باعث کاهش قابل ملاحظه ای در فشار خون بالا می شود.

۱۷٫ آلرژی و آسم

تری ترپن های موجود در قارچ گانودرما دارای خواص ضد آلرژی بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن به عنوان یک درمان طبیعی برای حساسیت، آلرژی و آسم در نظر گرفته می شود.

علاوه بر این پلی ساکارید های موجود در قارچ گانودرما توانایی آنتی بادی ها برای مبارزه با باکتری ها و ویروس هایی که باعث واکنش های آلرژیک می شوند را بهبود می بخشند.

۱۸٫ کبد

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان می دهد که قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها باعث سم زدایی و پاک سازی کبد شده و خطر ابتلا به بیماری های کبد مانند هپاتیت B، کبد چرب و سیروز کبدی ناشی از نوشیدن الکل را کاهش می دهد.

۱۹٫ عفونت ادراری

قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی که دارد برای سم زدایی و پاک سازی مثانه و دستگاه ادراری مفید بوده و عفونت ادراری را درمان می کند.

۲۰٫ روماتیسم و آرتروز

گانودرما دارای خواص ضد التهابی است که تورم و درد ناشی از روماتیسم و آرتروز را کاهش می دهد.

طبع قارچ گانودرما

طبیعت قارچ گانودرما سرد و تر است. قارچ گانودرما لوسیدوم حاوی بیش از ۴۰۰ ماده ی مغذی مختلف از جمله بتا گلوکان، استرول های گیاهی، پلی ساکارید و تری ترپن ها، پتاسیم، فسفر، کلسیم، ویتامین A، ویتامین های B، ویتامین C، ویتامین D و ویتامین E می باشد.

طریقه مصرف قارچ گانودرما

به گفته برخی از کارشناسان بهترین روش مصرف قارچ گانودرما به صورت چای و دمنوش، هر روز صبح ناشتا و با معده خالی می باشد.

با وجود اینکه قارچ گانودرما خوراکی است، اما به دلیل مزه ی تلخی که دارد بیشتر به صورت خشک شده، پودر، تنتور و چای استفاده می شود.

در طب سنتی چینی قارچ گانودرما را به طور کامل خشک کرده و سپس به قطعات کوچک خرد می کنند و از آن برای تهیه سوپ، قهوه و دمنوش قارچ گانودرما استفاده می کنند.

نکته ای که بهتر است فراموش کنید اینکه حتما از قارچ گانودرما ارگانیک و تا حد امکان از نوع ژاپنی آن استفاده کنید.

طرز تهیه دمنوش قارچ گانودرما

۱-۲ تکه بزرگ قارچ گانودرما خشک شده را با یک تکه شیرین بیان (برای رفع تلخی دمنوش قارچ گانودرما) بردارید و در یک قوری آب جوش بیندازید، بگذارید حداقل ۱۵ دقیقه بجوشد (می توانید بین ۱ تا ۳ ساعت هم آن را بجوشانید)، از روی اجاق بردارید و بگذارید سرد شود و سپس بنوشید.

قوری شما بهتر از از جنس استیل مرغوب و یا چینی باشد.

مقدار مصرف قارچ گانودرما

مقدار مصرف قارچ گانودرما با توجه به سن، جنس و سلامتی بدن مشخص می شود؛

اگر از قارچ گانودرمای تازه استفاده می کنید تنها مجاز به مصرف ۲۵ تا ۱۰۰ گرم در روز هستید.

برای استفاده از قارچ خشک شده این مقدار ۱۰ برابر کاهش یافته و تنها می توانید ۲٫۵ تا ۱۰ گرم در روز استفاده کنید.

عوارض و مضرات قارچ گانودرما

  • قارچ گانودرما برای سلامتی مفید بوده و تاکنون گزارشی درباره ی عوارض جانبی و مضرات آن منتشر نشده اما اگر با مصرف قارچ گانودرما دچار خشکی دهان، خارش گلو، سرگیجه، خارش، آبریزش و خونریزیی بینی، سو هاضمه و معده در، مدفوع خونی یا بثورات پوستی شدید، مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر شما از دارو های کاهش دهنده ی فشار خون و رقیق کننده های خون استفاده می کنید بهتر است در مصرف قارچ گانودرما احتیاط کنید چون می تواند فشار خون و خطر خونریزی را افزایش دهد
  • قارچ گانودرما ممکن است در افراد مبتلا به زخم معده باعث خونریزی معده شود

جنین، زنان باردار و زنان شیرده

توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف قارچ گانودرما اجتناب کنند چون هنوز مطالعات دقیقی از اثرات این قارچ بر روی جنین، زنان باردار و زنان شیرده صورت نگرفته است.

آکنه و جوش صورت

زیاده روی در مصرف قارچ گانودرما ممکن است باعث آکنه و جوش صورت شود.

همه چیز درباره قارچ گانودرما

قارچ گانودرما به انگلیسی با نام Lingzhi mushroom یا reishi mushroom و با نام علمی Ganoderma lucidum شناخته می شود.

download (2)imagesimages (1)

شش نوع مختلف قارچ گانودرما به رنگ های قرمز، بنفش، سبز، سفید، زرد و سیاه در طبیعت یافت می شود اما بیشتر تحقیقات علمی بر روی قارچ گانودرما قرمز صورت گرفته است.

قارچ گانودرما در زبان چینی به معنی ” قارچ درخت زندگی ” نام دارد، این اسم اهمیت این قارچ را در چین نشان می دهد به طوریکه در بیشتر آثار هنری و دیوار معابد در چین آثاری از این قارچ شگفت انگیز به چشم می خورد. چینی ها معتقدند قارچ گانودرما نماد زندگی شاد، شانس، سلامتی و طول عمر است.

نحوه پرورش قارچ گانودرما

قارچ گانودرما بیشتر بر روی چوب های پوسیده ی درختان جنگلی رشد می کند، اما پیدا کردن این نوع قارچ بسیار سخت و دشوار است به همین دلیل آن ها را به صورت پرورشی تولید و عرضه می کنند.

منابع : healthline – draxe – stylecraze – webmd

نکته مهم : برای تهیه این قارچ از طریق سایت می توانید لینک زیر را سرچ کنید:

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.